hemma på en valborg?

NU är alla mina fina vänner ute och firar valborg och har en helt galen natt, själv sitter jag hemma och ska snart lägga mig och sova eftersom imorgon dra DIV 1 igång och då vill man ju vara pigg och ge allt för laget för nu ska nämligen torsby/wäse alliansen upp i elitserien ;)

Tur jag älskar det jag håller på med så jag inte får ånges att jag inte är ute med mina vänner utan tillängnar all tid till min fina ögonsten!=)


tvätta häst

Imorn ska jag och Marre på tävling så nu blir det ut till stallet för att fixa iordning allt! Madde kommer sen också för att hjälpa mig med knopparna, hihi! Linnea ska med också så hon kommer snart och sover här, hinner inte skriva något mer nu, hej så länge!



hoppning på caramelle :)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/FIPUVlPFFvc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Äntligen!

Orkade inte blogg något igår, var på tävling med div 3 laget hela dagen. Jag sov hos Linnea och vi gick upp 04.30 så var ganska trött när jag kom hem vid 7-halv 8 ;)
Linnea red en Lc:1 som uppvärmningsklass och fick 67,04% som blev en 2:a placering! Dessutom är det deras debut på lokalt :) I Lb:0, lagklassen, fick Linnea L 62,19%, Linnéa B fick exakt samma poäng och Ebba och Gullan red ihop sig 70,?% och vann induviduellt och fick dagen högsta procent! Vet inte vad laget blev totalt men vi tar iaf iklapp det nästa gång ;)

Idag ska jag rida Marre soom har stått i 6 dagar men som känns som en evighet! Åh, vad jag sakar min plutt ♥ Kommer inte rida alls hårt på honom idag, utan hade mer tänkt skritt och kanske liite trav :) När jag är klar med Marre ska jag hoppa på Caramelle och se hur det går efter en lång vila inom hoppningen :D Skriver hur det går senare, hejs!

Bilder från igår






I brist på egen maskin

Idag har jag haft dressyrträning med Caramelle, det skulle egentligen vart hoppning men blev ändrat :) Har väll inte heller gjort någon ''presentation'' för henne så kan väll skriva lite nu! :)

Caramelle är mammas häst som hon köpte för 1,5 år sen ungefär och är 13 år tror jag, haha. Hon är ca 168cm i mkh och när jag rider henne skrattar alla för att jag ser ut som en 6åring där uppe! Men det är inte så ofta jag rider henne och idag var det andra gången någonsin jag red dressyr på henne så får väll va nöjd även om hon var jobbig i högerfattningarna :)


Calimero'~

I tisdags så red jag Calle på banan och mammsen var med och tog massa kort men de var få som vart okej som jag kommer visa här.

Calle var framåt hela passet och det blir bara bättre å bättre han är helt underbart bäst min finaste prins:*




















Orkar inte lägga till mer bilder datron är seg så de kommer nog en del 2 någon annan dag ;)








hållå '~

Ojoj nu har jag inte vart inne på datorn på lnge men jag har gjort så himla mycke nu på senaste tiden, tävlat och ridigt  massor och skolan har startat igen men ska försöka komma igång igen men det tycker jag ALMA LUNDKVIST också ska göra ;)

här får ni bilder från tävlingen så märker ni väl hur de har gått så kan jag skriva lite mer om de i ett annat inlägg =)

















Skadad - igen.

Förra året hann jag på en tävling innan han blev skadad och hela tävlingsterminen försvann för oss och nu händer samma sak igen.. fast till helgen skulle vi ju tävlat ilag och de vill vara 4 och inte bara 3, så kanske, kanske får jag låna Ma Gi. Men eftersom Madde inte äger henne måste Madde prata med ägarna och så först :) Sen är det så att jag inte ridit på Ma Gi många gånger heller så det får väll gå som det går isf.. :)

Jag och Marre var ute på en lugn tur och så skritta jag med långa tyglar och så snubblar han och landar på knä, jag fattar verkligen inte hur han lyckas för de va plant där vi gick och ingen sten som han snubbla på eller att det var mjukt så.. Egentligen är det inte så farligt, det är bara ett skrubbsår men veterinären var här och gjorde rent det och sa att det inte var så farligt heller men eftersom det är på knät är det ju lite svårt. Nu har Marre fått 6 sprutor och har ett tjockt bandage från hoven och nästan ända längst upp på benet.. bättre att vara på den säkra sidan iaf och speciellt med honom för han är väldigt känslig. För hoppningsvis kan jag va med i björkliden om 2 veckor men det viktigaste är att älsklingen blir frisk! ♥

Imorse, innan allt hände med Marre åkte jag, mammsen och pappsen till Karlstad och jag fick mig en ny hjälm, ny kavaj och nytt pannband till Skrutten iaf! Tack bästa mamma ♥

Dessutom är det exakt 2 år sen jag köpte Marre idag, blev inte så bra sätt att fira men men..

Nu hakar blogg.se upp sig så kan inte lägga in nån ny bild heller, min turdag asså!






duktiga ponnyn!

I första klassem, Lc:1, blev det 70% och en 2:a plats! I Lb:0 var både Marre och jag trötta men fick ändå 68% vilket jag också är nöjd med! De hade inga 2:a rosetter men det som är bra är att jag får en ny modell eller vad man säger av Torsbys och det är jag väldigt glad för eftersom jag är riktigt trött på de gamla ;)
Hoppas att det går lika bra till helgen för alla i laget som idag!

Tävlings Termin '~

Har kollat runt lite vilka tävlingar jag ska på nu under våren/sommaren och det blir troligtvis dom här:

Ponny:


2012-05-01
Div. I/I, regional dressyr ponny: Lagtävlanspogrammet och A:1

2012-05-17
Dyltabruk Ryttarförening - Regional ponnydressyr med div 1 Lagtävlanspogrammet & LA:P1

2012-05-26
Final i Div. I/III Värmland och Örebro Lagtävlanspogrammet och LA:P1

2012-06-16
Hammarö Ryttarförening Nationellt 2 dars FEI lagtävlan & FEI Mästerskap båda dagarna

2012-06-29 Sun summer cup Nationellt 2 dars FEI lagtävlan & FEI Mästerskap båda dagarna

2012-07-28 Torsby Ridklubb Lokal C:1 & A:1
                 
2012-07-29 Torsby Ridklubb Regional LA:P1 och FEI Inledande


Storhäst:


2012-04-15 Färjestads ridklubb Lokal LB:1 & La:1

2012-04-22 Arvika DIV III/1 B:0 & A3

2012-05-19 Säffle DIV III/2 B:0 & ?

2012-06-10 Karlstad DIV III/3 B:1 & ?

så här ser min tävlingsplan ut men vem vet det kan bli mer eller mindre tävlingar beroende på om det passar, men som ni ser har jag ganska fullspäckat ;) tur att jag älskar att tävla! =)


Skrivare '~

Nu sitter jag och skriver pt min syster när hon dömmer klubbdressyren, jag älskar att skriva det är så himla kul å se vad dom tycker osv man kan ju ta till lite tips så man vet hur man själv ska göra för att få en 8 ;)

ÖNSKA ALMA OCKSÅ LYCKA TILL OCH HOPPAS DOM KOMMER HEM MED EN BLÅGUL ROSETT!


Almis och Marre i sommras


tävlingsklart!

Nu är allt fixat och Marre är supersnygg! Han har inte skakat ur en enda knopp som Madde gjort, min duktiga prins :) Även om det är en klubbtävling bara så är jag väldigt nervös, mitt självförtroende bara försvann när jag såg startlisorna, haha... Tur att Marreponken är snygg iaf ;) Madde ska försöka ta så mycket kort på oss som hon kan men det kanske inte blir så mycket eftersom hon ska skriva och lite sånt :) Mamma ska iaf filma och om jag orkar nån gång kanske den kommer upp på bloggen ;) Men nu måste jag gå ut till snyggingen som väntar på mig i stallet, hejdååå!


07:00 '~

Just nu är jag på torsbyridklubb och har stalljour så nu under dagen kommer det komma tidsinställda inlägg av mig om lite allt möjligt! sen hoppas vi på att Almis håller uppdateringen här också! ;)



Finfina vänn!<3

Tävlings fix '~

Nu är jag hemkommern ifrån Almis, Nu har Marre knoppad och klar inför deras tävling imorgon! Jag är faktist ganska nöjd med alla knoppar förutom 2 menmen man ska alltid ha en ful knopp för att det ska va tur ;)

Tog några bilder förut som jag slänger in sen men först ska jag ta mig lite yogurt och se på tv!



Delatoya '~

Delatoya är ett sto född 2009, Vi har fött upp henne själva och det kanske kommer bli min framtida storhäst ifall allt går som de ska! Toytoy som hon kallas håller vi på och pysslar med i stallet också men vi ska nu snart börja gå ut och gå med henne å sånt, hon är så närvig och har svårt med nya grejer å nytt folk så det är lite små jobbigt men vi får lägga ner mer tid på de så kommer de nog årdna sig någon dag! :)

Tanken är att jag ska rida in henne och som jag tidigare skrev att hon ska bli min framtida storhäst! De roliga med att rida in är ju att man får rida in sin häst som man själv vill ha den och veta att det är bara jag som har ridigt till henne! men men om hon är allt för jobbig får vi se hur de blir och jag kanske inte har all tid i världen då jag har 2 hästar dagligen sen rider jag även min systers häst samt tävlar sen skolan på de så det blir mycke, men med bra planering så klarar man allt, bara man har viljan! =)

Nu fick ni en lite bild om vem hon är och så, hon kommer nog dyka upp här mer gånger.













Madressyr '~

Idag har MaDressyr vart tillsammans heladagen typ och ridigt mina två ögonstenar och sen putsat och dolat inför almas start imorgon, visa henne några knep hur hon ska få sitt träns extrablankt ;) Ska även bort sen och knoppa hennes häst samt smörja hennes sadel så hon sitter still i sadeln oupsoups extra poäng på sitsen imorgon kanske?  Sen ska jag även ha på nagellack på Marres hovar, är jag kanske lite överdriven inför en klubbdressyr?
Kommer ta med kameran så får ni massa bilder!

_______________________________________________________________________________________________

Snart ska jag och mamma träna lite med Delatoya, vi ska ställa henne på stallgången och sadla samt tränsa sen om det funkar bra och hon ser lung ut ska vi gå ut och gå med sadeln & träns på! :)

Ni kanske inte vet vem Toyan är? så slänger in en presentation om henne snart! =)


Smyg bild på toyan som 2åring! ;)





oops

Herregud vad Madde skriver! Själv hann jag inte skriva igår, först red jag en barbackasväng på Caramelle, mammas häst, sen hade jag träning i Torsby med div 3-laget och sen skyndade jag mig till kalas hos Lisa och Linn :) Jag kom hem ungefär halv 12 idag så var snabb hem med tanke på att alla somna kl 7 typ, haha.
Red Marre i ca 45 minuter men bara i skritt eftersom han är en trött liten ponny som ska vara uppvilad för imorn på tävling! :) När jag var klar med honom ringer Madde och så går jag ner till henne så tar vi en tur på Ma Gi och Calle :) När vi kom tillbaka smörjde vi Marres träns riktigt noga och Madde hade massa olika krämer och borstar ;) haha, fint blev det iaf! Ska väll ut oc fixa allt annat nu också men som tur är får jag hjälp av käraste Madeleine :}

Dagen innan tävling '~

Det är mycke som ska fixas och dolas innan tävling, därför tänkte jag skriva vad jag ALTTID gör dagen innan!:)

Stall/häst göra:

*
Jag putsar sadel, träns (tar alltid isär tränset så det blir extra rent å snyggt;) ) stövlar och sadeljord!

* Tar på skokräm på stövlarna ( om man inte vinner kan man alltid va den som blänker mest ;))

* Packar allt i bilen som ska med!

* Ha alla schabrak, benlindor/ skydd tvättade

* Tvätta tävlings borstarna

* Gör ren transporten samt fylla upp med lite extra nytt spån.

* rida igenom ett lösgörande pass samt rida igenom pogrammen

* Sen badar jag alltid hästen samt flätar svansen har på mycke pälsglans så hon skiner extra mycke! ;) sen beroende på vilken tid jag startar så knoppar jag antingen kvällen innan eller på morgonen innan jag åker!:)

Dusjälv göra:

*
Damsuga kavajen samt hänga in den och plastrongen i bilen

* Träna lite extra på pogrammen så de sitter!

* Kolla starttiderna en extragång

* Packar ner pass å alla papper som ska med, samt kollar vilket nummer hästen har

* göra massäck ifall det blir en lång dag ;)

Ungefär såhär ser det ut för mig dagen innan tävling, det är ganska mycke som ska fixas som ni ser.

Så här kanske inte det ser ut för alla men det är ett lite tips att ha så mycke som möjligt klart dagen innan då  du inte behöver strässa för om du är strässad på morgonen för det vidare under tävlingsdagen och de strässad människa = strässad häst!

hur brukar ni göra innan tävling? tycker ni jag fixar förlite eller är det för mycke?


10:48'~

Ska slänga i mig frukost och sen springa ut istallet och göra allt klart, samt städa klart sadelkammaren så är hela stallet nystädat och snyggt! :)

Ska gå ut på en galopprunda med Ma Gi sen och senare ikväll ska jag rida ut på Calle när mamma kommer hem! :) mamma ska ha med kameran ut så det blir massa bilder, sen hoppas jag aatt det blir en maffig bild på han så ni får se hur han ser ut med lite power i sig! ;)


TÄVLINSSUGEN CHEY HEY

Nu till lördan ska jag med Alma på klubbdressyr då hon skulle tävla L:c1 & L:b0 om jag inte minns fel? Jag skulle igentligen också va med På Calle men har ingen som hjälper mig ute på banan då han är bara 4 år och jag inte klarar mig själv.. sen Ma Gi vill ja inte ta häller för de första så vill jag isåfall träna nått av FEI pogrammen men de är på kort banan tävlingen är och den är på lång.. sen så är de min syster som dömmena  så de är inte så himla kul för varken henne eller mig! :) Men ska iallafall ta MASSA bilder på Marre och Alma och hålla tummaråtår att de kommer hem nöjda å glada och troligtvis kanske en rosett? ;) ja de tror jag dom får med hem även fast de många bra ryttare som ligger på samma nivå! så de blir nog en jämn fight där! ;)

Sen på söndan ska jag tävla min systers häst, en L:a1 och en L:b1 bäst att träna då jag ska va med i storhäst DIV 3 också är jag med i Thulecup där man har chans att vinna en thuletrailer och ett tävlingsskåp som jag inte skulle säga nej till! ;)



Slänger in en bild på mina rosetter som bara väntar på att ökas till de dubbla, nej då men man kan alltid hoppas hihi

 


så himla snyggt, HISS!

JAG LÄNGAAAAR SÅ HÄÄÄÄÄÄÄÄÄR MYCKE TILLS JAG FÅR MIG DEN HÄR TÄVLINS OUTFITEN! SpooksKavajen får jag på skolavslutningen, vill säga att jag klarar godkänt i alla betyg men de ska jag ABSOLUT klara nu när jag får en sådan snygg kavaj! och uvex hjälmen ska jag köpa direkt jag får lön efter sommarjobbet då jag betalar halva och mamma halva! GLAD CHEY! tycker ni inte att de är snyggt eller VAVAVAVA?
Jag ska självklart ha den marinblåa kavajen och även den marinblåa hjälmen ;)







DRÄGGEEEL!





Jag är med och tävlar hos sodressage.se



Jag är med och tävlar hos http://sodressage.se/2012/march/tavlingsdax.html#comment


Den där Carl?

Nu har jag jämt kommit in ifrån ett pass med Calle ;)

Vi åkte transport bort till fotbollsplan och red, eftersom han hade stått i en vecka så longerade mamma han när jag satt på och det gick alldeles utmärkt lite bocksprång här och där då han inte ville fatta galopp TÖNT ponny haha nej då han är världens finaste som bara blir bättre och bättre för varje dag åhh vad jag älskar han!

här får ni en liten bildbomb på Calle dock gamla bilder, och ja JAG VET han är inte så fin att se på men när han får på sig en rytttare
JÄVLAR så maffig han är då ooooh sicken snygging!













Rid Schema V:16 Ma Gi '~

Mån: Galopp tur

Tis: Joggning på banan

Ons: Dressyrpass med tävlingsgruppen

Tor: Vila

Fre: Uteritt

Lör: Uteritt eller dressyr

Sön: Uteritt eller dressyr


Såhär ser ungefär mitt ridschema ut med Ma Gi ifall jag inte har någon tävling eller så.

Jag tycker det är viktigt att ha typ ett "ridschema"  sen visst kanske man inte alltid kan följa det pgr av förhinder och så men de är bra att ha en plan med sin ridning!

Jag ska också börja med en träningsdagbok där jag ser hur det har gått för oss och vad vi behöver jobba mer med, de är ju också bra för då kan man kolla tillbaka och se vilka framgångar som jag och min häst har gjort! 
ett bra tips fick ni där ;)



Stallet klart*~

Nu är jag klar ute i stallet, har mockat 4 boxer samt haft spån i 2 sen har jag lagt mat i kruborna, fyllt på vatten och gjort höpåsar + att jag har städat i stallet också, inte sadelkammaren och "hästförådet" med de tar jag troligtvis imorgon om jag inte går ut och tar de sen ;)

Sen när mammsen kommer hem ska vi gå ut och rida en sväng jag på Calle och hon på Ma Gi. Ska även borsta alla hästar i stallet och kanske göra något med Delatoya om mamma orkar vill säga! ;)

Här får ni en bild på mig och Almis på Nicha och Marre!



presentation Ma Gi, Lyadalens Calimero'~

Ma Gi är ett C ponny sto född 2004 tror ja? (a) Jag har iallafall haft henne i ett 1 år och 2 månader ungefär, Ma Gi är inte min ponny, för ungefär 1,5 år sen så vart min tävlingsponny halt utan att vi visste vad det var med det visade sig att hon hade någon sjukdom där hon producerade sin egna fong själv vilket inte alls va kul då hon var världens bästa :( och det hände 2 veckor innan div 2 finalen och där ville självklart jag vara med då vi inte hade någon C ponny med och det är man ju tvungen om man ska va 4 i laget! Då fick jag låna ma gi på tävlingen och jag red henne 3 dagar innan tävling! ( MA GI var hopphäst innan jag börja rida henne) vi skulle starta en L:b1 och en L:a1 vi hade inga krav utan det fick gå som de gick bara vi var med i finalen hihi men i B1 kom vi 2 på hela 70% och i A:1 fick vi 62% och de är ju godkänt! :) efter de ville dom att jag skulle utbilda henne mer i Dressyren eftersom det gick så bra och försöka kvala hene till ungponnyschampionatet och det gick kanon även där och nu fortsätter jag att rida Ma Gi på Regional niva ( La:p1, La:p2, FEI Inledande) men placeringar i alla så till sommaren staratar vi vår första Nationella vilket är spänade! :D vi ska även vara med i Torsbys DIV 1 Lag och försöka komma upp i elitserien! ;)




Lyadalens Calimero är en Dponny valack född 2008 och vi har haft han sen han var 2 år, Calle som han kallas är som ett projekt som jag rider in och utbildar så mycket som möjligt tills jag blir 18 och ska gå över till storhäst.. Dock vill jag ha kvar han längre då jag är helt kär i den ponnyn (som typ bara jag är hihi) han är bänglig och gör istortsett vad han vill eller gjorde;) nu har han börjat lära sig att de är vi på marken/ på ryggen som bestämmer :) Mitt mål med Calle är att börja tävla på han nu till sommarn om allt går som det ska och det ska bli väldigt kul! :D




Blått?

Nu har jag gjort om hela bloggen blå och fixat lite saker här & där.. frågan är vad Madde tycker..? ;)


Alma ♥ Morningstar

Jag heter Alma Lundkvist och min ponny heter Morningstar men kallas Marre. Jag är 14, snart 15 år och bor 100 meter från Madde, alltså också i Bjälverud :) Marre och jag tävlar dressyr på lokal nivå och iår div 3 i lag + att om det går bra där går vi irekt upp i div 2 iår!
Marre är en imp från Tysklad och hade bara varit i Sverige i 3 veckor när vi köpte honom, han är 12 år och är D-ponny. Jag skulle nog gissa på att Marre är världens pussigaste häst ;)


Bild från sommras då jag var blond ;)




presentation '~

Jag heter Madeleine Nilsson men kallas Madde, jag är 16 men snart 17 år gammal och bor i en liten håla som kallas Bjälverud! Jag går första året på stjerneskolan på Handelspogramet en slapp linje som passar mig alldeles utmärkt som inte är så skolnörd ;) plus att jag vill ge alla mina fina små häster så mycke tid som möjligt! :)
Jag tävlar på en av mina ponnys på regional och snart nationell nivå i dressyr samt så håller jag på att rida in en ponny som det kommer en presentation om sen imorhon då jag ska gå och lägga för imorgon väntas de ännu en ny dag ;)





Första inlägget ;)

Jag fick äran av min lilla bloggkompis att göra det första inlägget! I våran blogg kommer vi först å främst skriva om vårat hästliv! men även lite utanför! inlägg om mig (madde) och mina hästar och även almas och hennes superfina ponny kommer snart! :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0